FC Groningen houdt gewilde Poldervaart aan contract: 'Kan er niet veel over kwijt'

6 juni om 17:39

Adrie Poldervaart zit in de wachtkamer, maar ziet het wel zitten om naar De Graafschap te verkassen, vertelt hij aan de Gelderlander. De huidige assistent-trainer van FC Groningen wil als hoofdtrainer van De Superboeren aan de slag, maar wordt voorlopig door zijn huidige werkgever aan zijn contract gehouden.

De Graafschap is al enige tijd op zoek naar een opvolger voor de ontslagen Mike Snoei. De namen van Joseph Oosting (op weg naar RKC Waalwijk) en Peter Uneken (vertrokken bij Jong PSV) gingen rond, maar De Superboeren hebben nu Poldervaart op het oog. De voormalig fysiotherapeut én hoofdtrainer van Excelsior is er volgens de Gelderlander al bijna uit met De Graafschap. "Ik heb de ambitie om weer hoofdtrainer te worden. Dat heb ik ook nooit onder stoelen of banken gestoken", laat hij weten.

Poldervaart heeft echter een doorlopend contract bij FC Groningen, dat hem niet zonder slag of stoot wil laten gaan. Alleen als er een 'adequate compensatie' vanuit Doetinchem komt, is er iets mogelijk, liet technisch directeur Mark-Jan Fledderus al weten. De huidige assistent van Danny Buijs houdt zich op de vlakte. "Ik kan er verder niet veel over zeggen. Ik heb nog een contract bij FC Groningen."