Update: 'Na Uneken wordt ook Poldervaart als 'topkandidaat' aangemerkt'

Update: 'Na Uneken wordt ook Poldervaart als 'topkandidaat' aangemerkt'

04-06-2021 15:58 Laatste update: 19:37
36

De Graafschap heeft het vizier verlegd: Peter Uneken moet volgend seizoen de nieuwe eindverantwoordelijke op De Vijverberg worden. De oud-verdediger van FC Emmen, FC Den Bosch en Helmond Sport had vorig seizoen Jong PSV onder zijn hoede, maar is nu de 'topkandidaat' om Mike Snoei op te volgen, meldt Omroep Gelderland.

De nummer drie van het voorbije Keuken Kampioen Divisie-seizoen had ook Josep Oosting op het oog. De assistent van Vitesse-trainer Thomas Letsch lijkt echter op weg naar RKC Waalwijk. Volgens Omroep Gelderland heeft De Graafschap doorgeschakeld en is er inmiddels een 'uitvoerig gesprek' achter de rug. Beide partijen moeten nog in financieel opzicht nader tot elkaar komen, maar een spoedig akkoord wordt niet uitgesloten.

Naast Uneken, komend seizoen bij Jong PSV opgevolgd door Ruud van Nistelrooy, staat ook Adrie Poldervaart op het lijstje, klinkt het. De voormalig fysiotherapeut en hoofdtrainer van Excelsior is sinds 2019 assistent van Danny Buijs bij FC Groningen. Volgens Omroep Gelderland is ook hij een 'serieuze kandidaat', al is het nog maar de vraag of Poldervaart openstaat voor een transfer.

De Graafschap moet, met de nog aan te stellen hoofdtrainer, de frustraties van de voorbije twee seizoenen van zich af spelen. In het voorjaar van 2020 lagen de Superboeren op koers voor Eredivisie-promotie, maar dat feestje ging niet door nadat de competitie voortijdig werd afgebroken. In mei leek het alsnog te gaan gebeuren: De Graafschap liet zijn kansen echter liggen tegen Jong Ajax en Helmond Sport, werd op doelsaldo afgetroefd door Go Ahead Eagles en strandde in de play-offs tegen Roda JC.

Update: Ook Adrie Poldervaart is een van de topkandidaten om de nieuwe trainer van De Graafschap te worden, benadrukt de Gelderlander. Het feit dat FC Groningen een afkoopsom voor hem verlangt, kan een overstap wel bemoeilijken. Adrie Poldervaart heeft een contract tot medio 2022 bij de Trots van het Noorden, waar hij de rechterhand is van coach Danny Buijs.

De Superboeren hadden de pijlen aanvankelijk gericht op Joseph Oosting, op dit moment nog assistent-trainer bij Vitesse. "We hebben een positief gesprek gevoerd met Oosting", zegt De Graafschap-voorzitter Martin Mos. "Maar toen kwam RKC Waalwijk er tussendoor. Dat was jammer."