'Vorig jaar at Huntelaar bij Heerenveen visje en twijfelde hij al over terugkeer'

'Vorig jaar at Huntelaar bij Heerenveen visje en twijfelde hij al over terugkeer'

Gepubliceerd: maandag 7 juni 2021 om 18:42ma 07-06-2021 om 18:42

Erevoorzitter Riemer van der Velde heeft Klaas-Jan Huntelaar per e-mail gevraagd om terug te keren naar sc Heerenveen. De 37-jarige aanvaller twijfelde een jaar geleden naar verluidt al om naar Friesland te gaan.

Bij Radio Camataru vertelt Van der Velde over zijn mailtje naar Huntelaar. "Ik heb hem toevallig recent nog wat gestuurd. Ik sprak Karel Brandsma (een scout van Heerenveen, red.) namelijk via de telefoon. Toen vroeg ik: hoe denken jullie over Huntelaar? Karel zei dat het niet gek zou zijn. Toen heb ik Klaas-Jan een mailtje gestuurd, waarin stond: denk er eens over na."

Van der Velde beweert dat Huntelaar, die tussen 2004 en 2006 in Friesland speelde, een jaar geleden al dichtbij een Heerenveen-comeback was. "Vorig jaar heeft hij hier een visje gegeten en twijfelde hij al", stelt Van der Velde. "Hij wilde met mij en Ted van Leeuwen (nu technisch directeur bij NEC, red.) praten over een mogelijke terugkeer. Ik zei toen: kom maar naar Heerenveen, we kunnen je hier goed gebruiken."

Huntelaar is komende zomer transfervrij, nadat Schalke 04 bekendmaakte dat het contract van de spits niet wordt verlengd. Het is echter nog maar de vraag of Huntelaar komend seizoen nog profvoetballer is: de routinier maakte in de eerste helft van de vorige voetbaljaargang bekend dat hij zou gaan stoppen. De Graafschap droomt ook over de komst van Huntelaar, al werd een mogelijke comeback pas nog genuanceerd.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws