Guardiola is blij met aanblijven Koeman en looft 'spectaculaire aankoop'

7 juni om 21:22

Pep Guardiola is blij dat Ronald Koeman bij FC Barcelona blijft. Hij voorziet een beter tweede seizoen dan het eerste. Het was lang onduidelijk of Koeman aan mocht blijven als hoofdtrainer van Barcelona.

Koeman kreeg vorige week groen licht van voorzitter Joan Laporta en daar is Guardiola blij mee. "Het is goed nieuws dat Koeman doorgaat bij Barcelona", citeert de Spaanse krant AS Guardiola. "In veel momenten heeft hij het beste voetbal van Spanje gespeeld en het tweede seizoen is vaak beter. Koeman is de ideale trainer en Laporta is ervan overtuigd dat Ronald een jaar extra verdient, met mensen in het stadion."

Sergio Agüero en Eric Garcia zijn al aangekondigd als versterkingen, terwijl Barcelona ook bezig is met Memphis Depay. "Twee geweldige aankopen", zegt Guardiola over eerstgenoemden. "Ik heb Koeman al gezegd dat Eric een spectaculaire aankoop is, hij zal een van de aanvoerders zijn in de komende paar jaar. Het volgende seizoen zal heel anders zijn, ook omdat er mensen in de stadions zitten."