Shevchenko na voorspelling De Boer: 'Wij behandelen tegenstanders met respect'

8 juni om 09:12

Andrei Shevchenko waagt zich niet aan een voorspelling voor de EK-wedstrijd tegen het Nederlands elftal. De bondscoach van Oekraïne blijkt niet onder de indruk van zijn collega Frank de Boer, die een 3-1 zege van Oranje tipte.

De Boer deed zijn uitspraken in Taxi Touzani, een Youtube-programma van Ons Oranje. De voorspelling heeft ook Oekraïne bereikt. "Ik reageer kalm op zulke uitspraken. De Boer weet blijkbaar iets wat ik niet weet", reageert Shevchenko, geciteerd door Voetbal International. 'We behandelen al onze tegenstanders met respect. We zitten in een moeilijke groep en ons wachten lastige wedstrijden. Als we de groepsfase doorkomen, dan zal dat al een goed resultaat zijn."

Oekraïne beleefde maandagavond een prima generale door Cyprus met 4-0 te verslaan. "De ploeg oogde beter dan in de vorige duels, frisser ook. Dat is positieve informatie voor ons", stelt de voormalig topspeler van AC Milan, die waakt voor al te veel enthousiasme richting het EK. "Elke zege is positief, maar het mag niet leiden tot euforie. En dat gaat ook niet gebeuren. Op het EK zijn alle tegenstanders en alle wedstrijden anders. De jongens begrijpen dat."

Shevchenko wilde niet veel kwijt over de ophef rond het tenue van Oekraïne. "Ik ben niet geïnteresseerd in de Russische reactie. Ik ben geïnteresseerd in de reactie van de Oekraïense fans. En zij vinden het tenue mooi. Ik ben dus tevreden."