Update: Vitesse en RKC Waalwijk maken Oosting-nieuws officieel

Update: Vitesse en RKC Waalwijk maken Oosting-nieuws officieel

08-06-2021 11:32 Laatste update: 13:36
34

Joseph Oosting wordt definitief de nieuwe hoofdtrainer van RKC Waalwijk, meldt De Gelderlander. De Waalwijkers willen de 49-jarige Emmenaar dinsdag nog presenteren.

Oosting, die nu assistent-trainer bij Vitesse is, wordt bij RKC de opvolger van Fred Grim, die naar Willem II vertrok. De nummer vijftien van het afgelopen Eredivisie-seizoen moet normaliter wel een transfersom betalen aan Vitesse voor Oosting, die nog een contract voor een jaar heeft in Arnhem.

De Graafschap wilde Oosting ook graag strikken als hoofdtrainer, maar vist dus achter het net. De Superboeren zijn nu nog steeds op zoek naar een nieuwe oefenmeester, nadat er ook een streep werd gezet door de komst van Adrie Poldervaart.

In het verleden werkte Oosting als hoofdtrainer in de jeugd van Vitesse en bij amateurclub HHC Hardenberg. Hij heeft enkele weken geleden de cursus coach betaald voetbal succesvol afgerond. Oosting heeft zijn diploma nog niet gekregen, maar sloot wel alle onderdelen van de opleiding met een voldoende af.

Update: Oosting verruilt Vitesse voor RKC, hebben beide clubs bekendgemaakt. De assistent van Thomas Letsch volgt Fred Grim op als hoofdtrainer en heeft voor twee jaar getekend in Waalwijk. "Ik kijk reikhalzend uit naar de start van het seizoen, samen met het team, supporters & partners van RKC", laat hij weten aan de RKC-kanalen.