Verbaasde Verbeek: 'Eerst kop koffie, dag erna meteen selectie doorgelicht'

8 juni om 18:01

Gertjan Verbeek heeft maandag een verrassende rentree in de voetbalwereld gemaakt. De 58-jarige trainer zat na zijn vertrek bij het Australische Adelaide United ruim één jaar lang zonder club, maar gaat nu bij Almere City aan de slag: en dat terwijl hij niet de eerste naam op het Almeerse lijstje was.

De ambitieuze club wilde vorig seizoen koste wat kost promoveren: trainer Ole Tobiasen werd in het voorjaar ontslagen en opvolger Jeroen Rijsdijk strandde in de eerste ronde van de play-offs al tegen NEC. Drie weken na die wedstrijd is Verbeek dus gepresenteerd. "Ik was niet de eerste kandidaat waarmee ze hebben gesproken. Die eerlijkheid waardeer ik", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Ik was ook verbaasd dat ze mij twee weken geleden benaderden, hoor. Voor een kop koffie aanvankelijk, maar de dag erna stonden ze al op de stoep om de selectie van volgend seizoen door te nemen."

Almere City heeft zich langzaam maar zeker opgewerkt tot een gevestigde waarde in de Keuken Kampioen Divisie, maar hikt al een paar jaar tegen het ultieme doel aan: promotie. Verbeek is naar eigen zeggen 'enthousiast' geworden van dit vooruitzicht en moet er nu voor zorgen dat die laatste stap alsnog gezet kan worden. "Het lijkt me een mooie uitdaging om Almere te laten promoveren. Ze zijn er ambitieus genoeg voor en hebben de laatste seizoenen een sterke basis gelegd. Ik heb de beschikking over performance coaches en de medische staf is ook fulltime beschikbaar. Dat is goed georganiseerd voor een Eerste Divisie-club.