Voorbereiding op wedstrijd Spanje-Zweden ontregeld: ook coronanieuws in Zweden

Voorbereiding op wedstrijd Spanje-Zweden ontregeld: ook coronanieuws in Zweden

Gepubliceerd: dinsdag 8 juni 2021 om 18:25di 08-06-2021 om 18:25

Laatste update: dinsdag 8 juni 2021 om 18:29di 08-06-2021 om 18:29

Niet alleen Spanje, ook EK-tegenstander Zweden heeft vervelend coronanieuws gekregen in aanloop naar het eindtoernooi. Dejan Kulusevski is hetzelfde overkomen als Sergio Busquets: de aanvaller van Juventus heeft een positieve coronatest afgelegd.

De overige spelers uit de Zweedse EK-selectie zijn afgereisd naar Göteborg, maar Kulusevski blijft noodgedwongen achter in Stockholm. Hij meldde zich met klachten bij de medische staf, werd direct getest en werd geïsoleerd van de overige spelers. Inmiddels zou ook Matthias Svanberg (Bologna) positief getest zijn.

De 21-jarige aanvaller kan de eerste wedstrijd tegen de Spanjaarden op 14 juni sowieso vergeten: het is vooralsnog de vraag of hij überhaupt nog in actie komt tijdens het EK. "Het is spijtig voor ons, maar bovenal voor Dejan", laat bondscoach Janne Andersson weten via de officiële kanalen van de Zweedse voetbalbond. "Hopelijk kan hij na de wedstrijd weer aansluiten bij de ploeg."

Zweden treedt op maandag 14 juni in Sevilla aan tegen Spanje, dat werd opgeschrikt door de positieve test van aanvoerder Busquets. Polen en Slowakije zijn de overige twee landen in Groep E.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws