Enrique schakelt snel na coronabesmetting Busquets en roept viertal op bij Spanje

7 juni om 19:04
Laatste update: 7 juni om 19:34

Bondscoach Luis Enrique heeft uit voorzorg Pablo Fornals (West Ham United), Rodrigo Moreno (Leeds United), Carlos Soler (Valencia) en Brais Méndez (Celta de Vigo) bij de Spaanse ploeg gehaald. Na de coronabesmetting van Sergio Busquets mag het viertal meetrainen.

De Spaanse bond maakt daar maandag melding van. Met het oproepen van Fornals, Rodrigo, Soler en Méndez speelt Enrique in op de mogelijke gevolgen van de coronabesmetting van Busquets. Het is namelijk niet ondenkbaar dat de Barcelona-middenvelder andere spelers in de Spaanse selectie heeft aangestoken.

Dinsdag speelt Spanje, dat door de besmetting van Busquets met het Onder 21-team zal aantreden, een oefenwedstrijd tegen Litouwen. Na dat duel zullen nog meer spelers zich melden bij de Spaanse ploeg. Wie dat zijn, wordt later bekend. Bondscoach Enrique zal de komende dagen kijken of hij wijzigingen gaat aanbrengen in zijn EK-selectie.

Op het Europese eindtoernooi neemt Spanje het in de groepsfase op tegen Polen, Slowakije en Zweden. Op maandag 14 juni speelde de ploeg van Enrique haar eerste wedstrijd tegen laatstgenoemde tegenstander.