'Ajax-spits Traoré op weg naar Oekraïne: Amsterdammers krijgen tien miljoen euro'

8 juni om 21:23
Laatste update: 8 juni om 21:36

Ajax gaat Lassina Traoré waarschijnlijk verkopen aan Shakhtar Donetsk, melden De Telegraaf en Voetbal International. De Burkinees gaat in Oekraïne zijn handtekening zetten onder een meerjarig contract. De Amsterdammers kunnen naar verluidt een transfersom van tien miljoen euro tegemoet zien.

De zaakwaarnemers van Traoré zijn gespot in Kiev. Er werd recent een akkoord op hoofdlijnen bereikt tussen Shakhtar en het kamp-Traoré. "Het klopt dat we daar zijn geweest en heel goede gesprekken met Shakhtar hebben gevoerd", vertelt agent Kramp desgevraagd aan De Telegraaf. 

De vertegenwoordiger van Traoré kan nog niet bevestigen dat Ajax tien miljoen euro gaat krijgen voor de spits. "We zijn nu druk bezig om al het papierwerk in orde te maken. Maar de plannen die de club en met name de trainer met Lassina heeft, zijn zeer positief. Lassina moet via Shakhtar stappen gaan maken richting de internationale top."

Shakhtar was niet de enige club met interesse in Traoré. Verschillende Italiaanse teams hadden de international ook op de korrel, die kiest voor 'het goede verhaal' van de Oekraïense grootmacht: Traoré moet de eerste spits worden bij Shakhtar.

VI stelt dat een vertrek van Traoré het beste is voor zowel de speler zelf als Ajax. Danilo kan in de voorbereiding namelijk fungeren als tweede spits achter Sébastien Haller bij de Amsterdammers. Ondertussen kijkt Ajax naar opties voor het aantrekken van een nieuwe spits.