Brobbey: "Valentijn Driessen en Mike Verweij weten het toch allemaal beter"

9 juni om 10:34
Laatste update: 9 juni om 11:08

Brian Brobbey wilde na de wedstrijd van Ajax tegen Lille OSC blijven, bevestigt hij tegenover Andy van der Meijde. De gesprekken gingen daarna de verkeerde kant op.

Ajax en het kamp van Brobbey waren volop in onderhandeling. Brobbey maakte zich als invaller onsterfelijk tegen Lille en wilde toch blijven. "Na de wedstrijd tegen Lille deed Marc Overmars opnieuw een aanbod. Ik zei toen dat ik zou blijven. Daarna is er iets niet goed gegaan", zegt Brobbey bij Bij Andy in de Auto. Brobbey tekende recent voor vier seizoenen bij Leipzig. "Ik ga iedereen missen, Ajax is mijn familie."

Het verhaal gaat dat Ajax Brobbey ruim één miljoen euro per jaar bood om bij te tekenen. "Valentijn Driessen en Mike Verweij (journalisten Telegraaf, red.) weten het toch allemaal beter. Dus als zij één miljoen zeggen zal het wel kloppen, maar dat is het sowieso niet. Zij praten altijd wat. Negen van de tien keer is het nieuws slecht. Valentijn denkt dat hij alles weet. Dat mensen zeggen dat ik ben weggegaan voor het geld klopt ook niet. Er is eerlijk tegen mij gezegd dat ik volgend seizoen niet veel zou gaan spelen. Als je niet speelt moet je minuten bij Jong Ajax gaan maken."

Volgens Van der Meijde bood Ajax meer dan de eerder genoemde één miljoen is. Brobbey lijkt niet te ontkennen. "Dan heb je goede bronnen."

\