'Bayern München moet miljoenenaankoop Upamecano afstaan aan RB Leipzig'

9 juni om 13:49

Dayot Upamecano is in een bizarre situatie verzeild geraakt, meldt BILD. Ondanks zijn miljoenentransfer naar Bayern München, moet hij de voorbereiding beginnen bij RB Leipzig.

De reden: het Bayern-contract van Upamecano gaat pas op 15 juli in. Tot die tijd is hij officieel speler van RB Leipzig, dat op 5 juli de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint onder de nieuwe trainer Jesse Marsch.

Leipzig-directeur Florian Scholz erkent dat het voor iedereen handiger zou zijn als Upamecano meteen na de zomervakantie bij zijn nieuwe club aansluit. "Maar het klopt dat dit met de huidige contractuele regeling niet het geval is. Daarom verwachten we hem hier bij de start van het seizoen", zegt Scholz.

Volgens BILD is RB Leipzig bereid om Upamecano op 1 juli naar Bayern München te laten vertrekken als Der Rekordmeister de helft van zijn maandsalaris betaalt. De gesprekken daarvoor zijn echter mislukt.

Bayern kocht Upamecano in februari van Leipzig. In zijn tot medio 2023 lopende contract stond een minimale afkoopsom van 43 miljoen euro. De Franse verdediger is de opvolger van David Alaba en Jerôme Boateng, die transfervrij vertrekken.