Danny Blind ziet zoon niet in voetsporen treden: 'Dan moet dat snel komen'

9 juni om 15:28

Danny Blind was in de jaren negentig de aanvoerder van Ajax en het Nederlands elftal, maar ziet Daley niet in zijn voetsporen treden dit EK. Volgens de ex-bondscoach is zijn 31-jarige zoon geen 'absolute leider'.

Toch herkent Blind wel een aantal kwaliteiten van zichzelf in de verdediger van Ajax en Oranje. "Ja, tuurlijk herken je altijd een aantal kwaliteiten. Kijk, Daley is nog niet een speler die direct met z'n vuist op tafel slaat, of spelers krachtig corrigeert. En hij is 31, dus dat moet dan snel komen", lacht hij in gesprek met de NOS. "Ik zie hem niet als een absolute leider, maar wel als iemand naar wie jongere spelers kijken en luisteren."

Blind senior denkt dat tijdens het EK nieuwe leiders op zullen moeten staan in de selectie van bondscoach Frank de Boer. "Als je een heel ervaren groep hebt, hoef je daar minder aandacht aan te besteden. Maar deze groep heeft veel jonge spelers die nog nooit een EK of WK hebben gespeeld. Ze moeten het echt met elkaar doen. Ook als er niet genoeg leiders zijn, komen ze tijdens zo'n toernooi altijd bovendrijven."