'Lasse Schöne is de hoeksteen van het project, de toekomst van NEC begint bij hem'

9 juni om 16:58
Laatste update: 9 juni om 17:05

Lasse Schöne moet een sleutelrol gaan vertolken op het middenveld van NEC. Dat zegt technisch directeur Ted van Leeuwen van de Nijmegenaren. De 35-jarige Deen tekende woensdag een contract voor twee seizoenen in De Goffert.

"Toen de mogelijkheid zich voordeed om Lasse terug te halen naar NEC hebben we niet lang na hoeven te denken", vertelt Van Leeuwen op de clubsite. "Lasse is een intelligente voetballer die op alle posities op het middenveld kan spelen. Hij heeft wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau en is een identificatiefiguur. Daarnaast heeft hij een historie bij de club, wat een mooie bijkomstigheid is. Lasse is de hoeksteen van het project. De nieuwe toekomst van NEC begint bij hem."

Schöne hoopt met de Gelderse club uit te groeien tot een stabiele eredivisionist, liet hij weten. Voor coach Rogier Meijer ontstaat een luxeprobleem. Hij beschikt met Edgar Barreto al over een ander boegbeeld, terwijl onder meer Jordy Bruijn, Dirk Proper en Javier Vet ook nog onder contract staan bij NEC.