'Bayern München beëindigt contractgesprekken na absurde salariseis'

10 juni om 10:05
Laatste update: 10 juni om 10:30

Voor Bayern München dreigt opnieuw een rampscenario. De club heeft de onderhandelingen met het kamp van Kingsley Coman gestaakt vanwege diens salariseisen.

Dat meldt BILD. 'Respectloos en arrogant', schrijft de Duitse krant. BILD doelt daarmee op Pini Zahavi, de gehaaide Israëlische zaakwaarnemer van Coman. Zahavi is een taaie onderhandelingspartner die in bepaalde kringen bekend staat als een 'hebzuchtige piranha'.

Coman heeft bij Bayern nog een contract tot 2023. De Duitse club wil graag verlengen, maar niet tegen elke prijs. Zahavi heeft een salarisverdubbeling op tafel gelegd, waardoor zijn jaarinkomen uit zou komen op zeventien miljoen euro. Dat is Bayern veel te gortig en daarom heeft de club de gesprekken beëindigd, meldt BILD. Coman zal worden verkocht als er een goed bod binnenkomt.

Maar dat is niet wat Bayern wil. De club wil met Coman niet opnieuw een blauwtje lopen zoals bij David Alaba. Bayern bereikte geen akkoord met de Oostenrijker en zag hem transfervrij naar Real Madrid gaan. Detail: Zahavi is óók de agent van Alaba. Hij is de reden dat de verdediger vertrok bij Bayern.