De Ligt komt met blessure-update en voert race tegen de klok bij Oranje

10 juni om 11:20
Laatste update: 10 juni om 11:31

Het is nog de vraag of Matthijs de Ligt de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK haalt. De verdediger zegt nog steeds last te hebben van zijn liesblessure, maar blijft hoopvol.

De Ligt raakte zaterdag geblesseerd, keerde woensdag terug op het trainingsveld én deed een gedeelte met de groep mee. "Het gaat goed, het ziet er goed uit moet ik zeggen", zegt De Ligt een dag later op de persconferentie over zijn herstel.

Het wordt hoe dan ook een race tegen de klok: Oranje begint het EK zondagavond in de Johan Cruijff Arena tegen Oekraïne. "Hopelijk kan ik de komende dagen volledig meetrainen, maar het is afwachten hoe het op de dag zelf voelt", laat hij weten. "Zondag is zeker wel mijn doel. Of dat haalbaar is, is afwachten."

Bondscoach Frank de Boer is er veel aan gelegen om De Ligt op tijd fit te krijgen. Virgil van Dijk ontbreekt op het EK, omdat hij niet op tijd hersteld is van een zware knieblessure. Jurriën Timber verving De Ligt tegen Georgië (3-0 zege).

De wedstrijd tussen Nederland en Oekraïne begint zondag om 21.00 uur in de Johan Cruijff Arena, waar 16.000 toeschouwers aanwezig mogen zijn.