Sneijder wijst 'natuurlijke Oranje-opvolger' aan: 'Ben echt gecharmeerd van hem'

Sneijder wijst 'natuurlijke Oranje-opvolger' aan: 'Ben echt gecharmeerd van hem'

Gepubliceerd: donderdag 10 juni 2021 om 13:31do 10-06-2021 om 13:31

Wesley Sneijder is 'echt gecharmeerd' van Frenkie de Jong. De recordinternational ziet de 24-jarige middenvelder van FC Barcelona als zijn natuurlijke opvolger bij Oranje.

Op de vraag van Voetbal International wie hij ziet als zijn natuurlijke Oranje-opvolger, antwoordt Sneijder. "Dan kom ik uit bij Frenkie de Jong. Positioneel en qua specifieke kwaliteiten zijn er verschillen, maar ik was net als Frenkie een speler die linies met elkaar kon verbinden. Met diepte en lef in zijn spel. Frenkie kan een elftal beter laten functioneren. Ik ben echt gecharmeerd van hem."

Sneijder ziet De Jong vanwege zijn voetballende kwaliteiten als één van Oranje-internationals die het voortouw moeten nemen tijdens het EK. Het bereiken van de halve finale moet in het gunstigste geval mogelijk zijn, denkt de recordinternational. "Daarna wordt het een lastig verhaal, vrees ik."

"Er zijn nog te veel landen die verder en sterker zijn dan wij", stelt Sneijder vast. "Als alles klopt en alles past, kunnen we ons ertussen wringen. Maar je hoort mij niet roepen dat we Europees kampioen gaan worden. Laten we realistisch blijven en gaan genieten van een mooie voetbalzomer. De laatste die we hebben gehad was alweer zeven jaar geleden, dus zo gewoon is het allemaal niet."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws