'Trainer Steijn lijkt veld te moeten ruimen door vertrouwensbreuk met Mister NAC'

10 juni om 18:43

Het rommelt intern bij NAC Breda, weet BN DeStem. Een snel vertrek van hoofdtrainer Maurice Steijn lijkt onvermijdelijk, na een 'onherstelbare vertrouwensbreuk' met technisch directeur Ton Lokhoff.

Steijn ondermijnt naar verluidt de positie van Lokhoff, door hem tegen te werken. De samenstelling van de selectie is daar een onderdeel van: Steijn probeert 'eigen spelers' naar Breda halen, wat tegen de zin van Lokhoff is. De 47-jarige oefenmeester wil onder meer Clint Leemans graag bij NAC zien, terwijl Mister NAC andere spelers wil halen.

Twee dagen na de verloren finale in de play-offs voor promotie/degradatie, is Steijn naar Ibiza vetrokken zonder dat Lokhoff dat wist. De directeur wilde toen eigenlijk een evaluatiegesprek met de Haagse oefenmeester voeren. Een maand geleden raakte Steijn nog in opspraak, toen hij midden in het seizoen ook naar Ibiza vloog.

Lokhoff reageert kort op zijn gespannen relatie met Steijn. "Er spelen wat dingen. Dat klopt. Inhoudelijk kan ik er op dit moment niets over zeggen. Maar het zal niet lang duren voordat er meer duidelijkheid komt." Volgens 'direct betrokkenen' zal er nog voor het weekend begint, een definitief oordeel over de positie van Steijn komen.