Spaanse bondscoach Luis Enrique glashelder: 'Wij zullen op hem wachten'

Spaanse bondscoach Luis Enrique glashelder: 'Wij zullen op hem wachten'

Gepubliceerd: donderdag 10 juni 2021 om 20:35do 10-06-2021 om 20:35

Luis Enrique is niet van plan om Sergio Busquets uit de Spaanse EK-selectie te zetten nu hij thuiszit na een positieve coronatest. De bondscoach laat weten dat de controleur van FC Barcelona verzekerd is van zijn plek.

"Wij zullen op hem wachten, hij komt zeker op de lijst", stelt Luis Enrique de routinier gerust op een persconferentie. "Hij voelt zich ook goed en is asymptomatisch. Hij is ook aan het trainen. We hebben contact met hem en hij is gemotiveerd. Ze zeggen dat als iemand asymptomatisch is, dat die minder besmettelijk is."

Spanje kreeg ook goed nieuws over Diego Llorente. De positieve test van de verdediger bleek vals te zijn. Daarmee zijn de coronaperikelen in het Spaanse kamp voorbij. Het O21-team werd nog opgeroepen voor het oefenduel met Litouwen (4-0) van dinsdag, terwijl zes spelers zich in een 'parallelle bubbel' voorbereiden in afwachting van een mogelijke oproep.

Tot die zes behoorde Sergio Ramos niet. De Real Madrid-aanvoerder kampte met de nodige blessures en werd niet opgeroepen. "Ik heb er niet over getwijfeld om Ramos alsnog op te roepen", stelt Enrique. "Zijn situatie is niet veranderd."

Spanje begint het EK maandag met een wedstrijd tegen Zweden in Sevilla. De andere tegenstanders in de groep zijn Polen en Slowakije.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws