Owen ziet opvolger van zichzelf, Rooney en Gerrard: 'Hij is heel speciaal'

11 juni om 08:56
Laatste update: 11 juni om 09:20

De Engelse selectie loopt over van het talent en de verwachtingen voor het EK zijn dan ook hooggespannen. Michael Owen ziet Phil Foden als de grootste parel van The Three Lions.

Het 21-jarige toptalent scoorde al twee keer in zes interlands. "Foden is heel speciaal. Mensen zeggen vaak dat hij de volgende die of de volgende die is, maar Foden is verschillend van alle andere spelers. We hebben het hier over iemand die echt geweldig kan worden. Hij kan wereldklasse worden", uit Owen zijn bewondering in The Express.

"Phils kracht is de manier waarop hij beweegt, zijn eerste balaanname. Hij glijdt als het ware over het veld. Alles wat hij doet, lijkt zo enorm makkelijk. En hij is ook nog jong, dus er is ruimte voor verbetering, maar hij is een geboren voetballer. Zijn beslissingen, het gemak waarmee hij scoort, hij straalt klasse uit", vervolgt de Liverpool-icoon.

"Soms heb je zo'n speler in je generatie. Ik was er misschien eentje, Steven Gerrard was er twintig jaar geleden eentje en toen kwam Wayne Rooney", vervolgt Owen. "Foden kan een andere zijn. Je ziet hem spelen en je denkt direct: dit is speciaal. Ik ben enorm benieuwd naar de komende twee of drie jaar, want die jaren gaan hem vormen."

Owen ziet dat Foden nog vrijuit speelt. "Als jongeling heb je geen angst. Je hebt nog geen littekens van afgelopen jaren. Je staat daar en je denkt dat je de beste bent. Hij gelooft in zichzelf."