Cambuur is fratsen zat en trekt aanbieding in: 'Wij wilden graag door'

11 juni om 09:28

SC Cambuur neemt David Sambissa niet mee naar de Eredivisie. De promovendus heeft de onderhandelingen met de 25-jarige linksback gestaakt, meldt Voetbal International. Hij vertrekt daardoor transfervrij uit Leeuwarden.

"Het verhaal rond Sambissa loopt al een jaar en is zeer rommelig geweest. Hij is in die periode drie keer van management veranderd. Geen probleem, want wij wilden graag door", zegt technisch manager Foeke Booy tegen VI. Cambuur dacht onlangs beet te hebben. "Er lag met zijn laatste management een principe-akkoord. Tot Sambissa op het laatste moment van gedachten veranderde."

"Dat wilden we niet meer, dan houdt het op. We hebben hem bedankt voor zijn diensten en veel succes gewenst met zijn vervolg elders", aldus Booy. Sambissa speelde sinds 2018 voor Cambuur. De afgelopen maanden raakte de Fransman zijn basisplaats al kwijt aan Alex Bangura, voor wie nu een nieuwe concurrent moet komen.

Sam Hendriks
Cambuur besloot eerder niet door te gaan met Giovanni Korte, Delano Ladan, Joris Kramer en Ragnar Oratmangoen. Robert Mühren koos zelf voor een overstap naar FC Volendam, terwijl de toekomst van Jarchinio Antonia nog onzeker is. De Leeuwarders richten de pijlen in de jacht op aanvallende versterkingen onder meer op Sam Hendriks, die transfervrij is na zijn vertrek bij Go Ahead Eagles.