'Klopp wil Duitse international naar Liverpool halen als vervanger van Wijnaldum'

'Klopp wil Duitse international naar Liverpool halen als vervanger van Wijnaldum'

11-06-2021 14:14
23

Florian Neuhaus moet de opvolger worden van Georginio Wijnaldum bij Liverpool. Volgens het Duitse Sport1 is manager Jürgen Klopp van The Reds zeer geïnteresseerd in zijn landgenoot van Borussia Mönchengladbach.

Liverpool praat al met de zaakwaarnemers van de 24-jarige middenvelder, die deel uitmaakt van de Duitse EK-selectie. Hoeveel Gladbach voor hem verlangt, is nog onduidelijk. Neuhaus had een transferclausule van veertig miljoen euro in zijn contract, maar die is inmiddels verstreken. De Premier League-grootmacht zal daarom om tafel moeten met de nummer acht van het voorbije Bundesliga-seizoen. Het contract van Neuhaus loopt nog door tot medio 2024.

Neuhaus was goed voor zes goals en zes assists in 33 Bundesliga-duels. Hij moet op Anfield Georginio Wijnaldum doen vergeten. De Oranje-international vertrekt transfervrij naar Paris Saint-Germain. In de wandelgangen viel eerder nog de naam van Youri Tielemans als opvolger van Wijnaldum. Liverpool versterkte zich deze zomer al met RB Leipzig-verdediger Ibrahima Konaté.