Ceferin uit toch weer dreigende taal: 'Gerechtigheid soms langzaam, maar het komt'

Ceferin uit toch weer dreigende taal: 'Gerechtigheid soms langzaam, maar het komt'

Gepubliceerd: vrijdag 11 juni 2021 om 14:40vr 11-06-2021 om 14:40

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin waarschuwt Juventus, Real Madrid en FC Barcelona dat ze nog niet opgelucht adem kunnen halen. De Europese voetbalbond maakte woensdag nog bekend dat de procedure tegen de drie Super League-clubs tot nader order is geschorst.

De Sloveen spreekt vrijdag toch weer dreigende taal richting de Spaanse grootmachten en de Italiaanse topclub. "Gerechtigheid is soms langzaam, maar het komt altijd", vertelt Ceferin aan RAI Sport. "Ik ben niet betrokken bij deze disciplinaire zaak, maar zoals ik het zie is het nog geen definitief statement. Eerst willen we opheldering over de juridische tappen, daarna gaan we verder."

Daarmee lijken Real, Barça en Juventus toch nog te moeten vrezen. De drie clubs hebben geen afstand genomen van de Super League-plannen en dat is tegen het zere been van de UEFA. Een Spaanse rechter oordeelde echter dat ze niet gestraft mogen worden door de bond. Daarom lijkt de UEFA zich nu eerst op volgende stappen te willen beraden.

"Ik krijg soms het gevoel dat deze drie clubs net kinderen zijn die een tijdje spijbelen", stelt Ceferin. "Ze worden niet uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje en proberen dan via de politie binnen te komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws