Duitse bond schorst Stuttgart-aanvaller met valse naam en leeftijd

Duitse bond schorst Stuttgart-aanvaller met valse naam en leeftijd

Gepubliceerd: vrijdag 11 juni 2021 om 18:53vr 11-06-2021 om 18:53

Silas Wamangituka, die eigenlijk Silas Katompo Mvumpa heet, wordt door de Duitse bond voor drie maanden geschorst. De aanvaller van VfB Stuttgart maakte onlangs bekend te hebben gelogen over zijn naam en leeftijd.

De Duitse bond heeft aan Stuttgart laten weten dat de aanvaller voor drie maanden wordt geschorst en op 11 september weer mag voetballen. Daarnaast krijgt hij een boete van 30.000 euro. Mvumpa wordt onsportief handelen verweten en de Duitse club is niet van plan om in beroep te gaan.

Eerder deze week maakte de Congolees namelijk bekend dat hij niet 21, maar 22 jaar oud is en onder een andere naam gevoetbald heeft. Een zaakwaarnemer zou hem aanbevolen hebben om de gegevens te vervalsen. Stuttgart maakte dat zelf kenbaar aan de DFB.

Sven Mislintat, sportief directeur van de club van Mvumpa, geeft aan dat de straf geen verrassing is. "Volgens de regels moet dat gebeuren en dus wisten wij dat dit zou gaan gebeuren. De bijzondere omstandigheden hebben wel meegespeeld in het definitieve oordeel."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws