Swart begrijpt keuze van De Boer niet: 'Ze schrikken als er eentje komt'

Swart begrijpt keuze van De Boer niet: 'Ze schrikken als er eentje komt'

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2021 om 08:58za 12-06-2021 om 08:58

Laatste update: zaterdag 12 juni 2021 om 14:51za 12-06-2021 om 14:51

Sjaak Swart kan maar weinig begrip opbrengen voor de keuzes van bondscoach Frank de Boer. Mister Ajax is van mening dat het Nederlands elftal altijd met buitenspelers moet spelen, iets wat in het huidige 5-3-2-systeem niet aan de orde is.

Swart ziet dat het Oranje van De Boer eveneens grote moeite heeft met het goed uitvoeren van de 5-3-2-opstelling. "Verdedigende ploegen beheersen het 5-3-2-systeem dat Nederland nu speelt, maar zo zijn wij niet. Dat moet je echt leren", begint Swart tegenover Trouw. "Chelsea stond in de Champions League-finale als een huis, met negen man achterin en iedereen wist precies zijn taak. Dat is bij ons niet zo."

Dat De Boer kiest voor een opstelling zonder 'vleugels', vindt Swart onbegrijpelijk. "Dat Frank niet met echte buitenspelers speelt, is verschrikkelijk. Als er van een rechts- of linksbuiten aardige voorzetten komen, hoef je er maar tegenaan te lopen. Nu schrikken ze als er eentje komt. Wout Weghorst moet die ballen van de zijkant krijgen, anders heb je er niks aan", gaat Mister Ajax verder.

Swart vindt het jammer dat De Boer de Ajax-filosofie niet door laat schemeren in Oranje. "Frank is opgegroeid bij Ajax, maar wel in de tijd van Louis van Gaal. Met tikkies breed en terug, breed en terug. Je moet gedurfd voetballen, vind ik. Mijn voorspelling? De poule is te doen, ik hoop toch op de halve finale", sluit Swart af.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws