'Hij is de meest creatieve speler van Oranje, maar door 5-3-2 geen plek voor hem'

'Hij is de meest creatieve speler van Oranje, maar door 5-3-2 geen plek voor hem'

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2021 om 07:22za 12-06-2021 om 07:22

Rafael van der Vaart baalt dat Feyenoorder Steven Berghuis de dupe geworden is van het 5-3-2-systeem van bondscoach Frank de Boer. De voormalig international van Oranje vindt Berghuis de meest creatieve speler van Oranje.

Van der Vaart wordt in de studio van de NOS gevraagd naar zijn favoriete opstelling van het Nederlands elftal. De voormalig middenvelder pleit voor een terugkeer naar 4-3-3, gewoon omdat iedereen bij Oranje dat systeem snapt. Van der Vaart ziet dat Steven Berghuis het grootste slachtoffer is geworden van de switch naar 5-3-2. "Ik vind dat hij de meest creatieve speler is. Maar omdat we 5-3-2 gaan spelen, is er geen plek meer voor Berghuis", aldus de analist van NOS.

Van der Vaart kiest dan ook voor een 4-3-3-opstelling met Berghuis, Wout Weghorst en Memphis Depay in de aanval. De oud-voetballer vindt dat, gezien de tegenstanders in de groepsfase, niet meer dan logisch. "Zeker tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië. Als je dan 5-3-2 gaat spelen moeten we het niet eens uitzenden." Van der Vaart licht ook zijn keuze voor Weghorst toe. "Kijk, als je hem niet opstelt, gaat hij er waarschijnlijk nooit inkomen. Dus als we voorkomen, kan hij er na een uur uitgehaald worden voor Malen want dat vind ik echt een geweldenaar."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Eens met Van der Vaart?

Ja, Berghuis hoort in de basis
84%
Nee, 5-3-2 is een prima formatie
16%
(1211 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws