'Daley is bij finale en kampioensduel Ajax geweest, zónder focus te verliezen'

'Daley is bij finale en kampioensduel Ajax geweest, zónder focus te verliezen'

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2021 om 10:31za 12-06-2021 om 10:31

Danny Blind is trots op zijn zoon Daley, die een race tegen de klok moest houden om op tijd fit te zijn voor het EK met Oranje. Tijdens de interland tegen Gibraltar liep hij een zware enkelblessure op, maar daarvan is hij inmiddels volledig hersteld.

"Ik heb er ongelooflijk veel waardering voor hoe hij hobbels overwint", begint Danny in gesprek met De Telegraaf. "Je vertrouwt op de artsen en Daley had met Gino Kerkhoffs – mondiaal gezien – een zéér goede arts. Het EK halen zou niet meevallen, maar het was volgens hem niet onrealistisch. Dus dan weet je dat er een reële kans is dat hij het haalt."

Blind haalde het EK, mede door af en toe wat tijd af te halen van zijn oorspronkelijke 'hersteltijd'. Wat minder lang op krukken, wat minder lang in het gips en eerder beginnen aan de oefeningen die hij normaal gesproken pas later had kunnen doen.

"Dat hij links en rechts wat heeft gesmokkeld, in de goede zin van het woord, zegt zo veel over zijn karakter", vervolgt Blind senior. "Hij heeft dit herstel als een pure prof benaderd. Daley is bij de bekerfinale en de kampioenswedstrijd van Ajax geweest, zónder de focus op zijn revalidatie te verliezen. Elke dag weer heeft hij zich urenlang op De Toekomst in het zweet gewerkt met maar één doel: het EK."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws