'Heerenveen krijgt nul op rekest van Brighton en kan huurdeal nog niet verlengen'

12 juni om 15:11

Jan-Paul van Hecke kan ook volgend seizoen in het shirt van sc Heerenveen spelen. De Friezen willen de verdediger graag nog een jaar huren, maar zijn afhankelijk van Brighton & Hove Albion.

De Leeuwarder Courant weet te melden dat Heerenveen afwacht of Brighton mee wil werken aan hun verzoeken. De Friese Eredivisionist is tevreden over Van Hecke en hoopte tijdens het seizoen al een deal te kunnen sluiten met The Seagulls, maar er kwam geen bevestiging. De laatste weken zijn de gesprekken zelfs stilgevallen.

Brighton zou geen haast hebben, omdat de twintigjarige stopper in de belangstelling staat van diverse clubs en hij derhalve geld op zou kunnen leveren. Zoals het er nu voor staat, zal Van Hecke de voorbereiding dus met zijn Engelse werkgever mee gaan maken.

Van Hecke brak in het seizoen 2019/2020 door bij NAC Breda, waar hij elf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie speelde. De Parel van het Zuiden verkocht de verdediger vervolgens voor twee miljoen aan Brighton en zij verhuurden hem meteen weer aan Heerenveen, waar de verdediger in 28 competitiewedstrijden in actie kwam. Daarin scoorde hij een keer.