'Koeman en Barça stellen de keuze: verlengen of nog deze zomer vertrekken'

12 juni om 19:43

Ousmane Dembélé moet Barcelona verlaten als hij deze zomer geen nieuw contract tekent. Die berichten sijpelen door uit Spanje. De Franse aanvaller ligt nog één seizoen vast in Camp Nou.

De rappe vleugelspeler werd in de zomer van 2017 voor 105 miljoen euro overgenomen van Borussia Dortmund en dus wil Barcelona er alles aan doen om in ieder geval nog iets aan hem te kunnen verdienen. Dat schrijft ESPN. Dat betekent dat Dembélé deze zomer moet verlengen of op de transferlijst gezet zal worden.

Het is niet duidelijk in hoeverre Dembélé zijn zinnen heeft gezet op een transfer of dat hij bij Barcelona wil blijven. Zeker is wel dat hij die beslissing spoedig zal moeten maken, omdat Barça geen tijd wil verliezen als ze hem zouden moeten verkopen.

Ronald Koeman, de trainer van Barcelona, zal hopen dat Dembélé bij wil tekenen in de Catalaanse hoofdstad. Het afgelopen seizoen bloeide de Fransman op en kwam hij in dertig competitiewedstrijden in actie. Dat is meer dan in welk ander seizoen bij Barcelona dan ook. Hij kwam tot zes competitietreffers.