NOS-invaller Perez 'behoorlijk leeg' na bewogen avond voor Deens voetbal

NOS-invaller Perez 'behoorlijk leeg' na bewogen avond voor Deens voetbal

12-06-2021 23:35
44

Kenneth Perez moest zaterdag namens de NOS een wedstrijd analyseren, die door de Deense krant BT inmiddels is betiteld als 'waarschijnlijk meest emotionele wedstrijd die ooit op Deense bodem is gespeeld'. Het kostte hem veel kracht, liet hij na afloop weten aan zijn werkgever ESPN.

De geboren Deen is tijdens het EK bij de NOS te zien en werd zaterdag samen met Gert van 't Hof en Ibrahim Afellay ingezet voor Denemarken-Finland. Zoals bekend nam die wedstrijd al snel een dramatische wending: de NOS-ploeg moest zo kordaat mogelijk verslag doen, hoewel Afellay en Perez er flink doorheen zaten. "Het was wel een emotionele. Ik voel me ook behoorlijk leeg", liet Perez na afloop weten aan ESPN.

Eriksen leek volgens de eerste berichten uit Denemarken al snel aan de beterende hand, tot opluchting van Perez. "Het is een gebeurtenis die we hopelijk niet vaker mee zullen maken. En dat we gewoon weer over de stomste dingen – 4-3-3, 5-3-2, weet je – kunnen praten. En niet over dit soort heftige dingen. Ik ga nu naar huis en ik hoop zó ontzettend dat ik morgenochtend (zondag, red.) wakker word met een foto van Christian die in een ziekenhuisbed ligt, met een duim omhoog, dat het goed met hem gaat."