UEFA wenst Eriksen voorspoedig herstel en roept Deen uit tot Man of the Match

12 juni om 22:18

De UEFA heeft Christian Eriksen uitgeroepen tot Man of the Match na de nu al historische EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland. De 29-jarige ex-Ajacied, tegenwoordig uitkomend voor Internazionale, speelde zoals bekend slechts 43 minuten in Kopenhagen.

Eriksen zakte op slag van rust plotseling in elkaar en moest op het veld gereanimeerd worden. Nadat hij naar het ziekenhuis werd vervoerd, werd de wedstrijd alsnog uitgespeeld: Finland won met 1-0, maar dat was bijzaak. De UEFA heeft hem Eriksen na afloop uitgeroepen tot Star of the Match. "Voetbal is een prachtig spel en Eriksen speelt het prachtig", laat voorzitter Aleksander Ceferin weten in een verklaring, waarin de Europese voetbalbond Eriksen ook een voorspoedig herstel wenst.

Volgens de eerste berichtgeving uit Denemarken lijkt het naar omstandigheden goed te gaan met Eriksen. Zijn Nederlandse zaakwaarnemer Martin Schoots bevestigde tegenover NPO Radio 1 dat hij bij Kennis was. De Deense bondsvoorzitter Peter Möller liet later op de avond weten dat hij ook contact heeft gehad met zijn ploeggenoten.