Lukaku flink geschrokken door Eriksen-nieuws: 'Vooraf veel tranen gehad'

12 juni om 23:58

Romelu Lukaku hielp België met twee doelpunten aan een 3-0 zege tegen Rusland. Na zijn eerste treffer liep hij richting de camera om zijn ploeggenoot Christian Eriksen een hart onder de riem te steken: na afloop gaf de all time topscorer van De Rode Duivels toe dat hij het zwaar had.

Eriksen stortte in tijdens Denemarken-Finland en moest gereanimeerd worden. De voetbalwereld hield zijn adem in en ook Lukaku wachtte in spanning op nieuws. "Ik ben blij met de overwinning, maar met mijn hoofd ben ik bij Eriksen", reageerde Lukaku na zijn wedstrijd tegenover Sporza.

Lukaku had de schokkende beelden van Eriksen ook gezien en dat liet hem niet onberoerd. "Voor de wedstrijd heb ik veel tranen gehad. Het was moeilijk om mij te focussen. Dat was niet alleen voor mij, maar ook voor Jan, Toby en Nacer (Vertonghen, Alderweireld en Chadli, ex-ploeggenoten van Eriksen bij Ajax en Tottenham Hotspur, red.)."

Vlak voor zijn interview hoorde Lukaku dat Eriksen weer bij kennis was gekomen. De voorlopige EK-topscorer had zijn Deense maatje al een bericht gestuurd en hoopte dat hij snel een reactie zou krijgen. "Maar hij mag natuurlijk zijn tijd nemen. Hij heeft twee kleine kinderen. Die hebben hem nodig. Ik weet dat het egoïstisch is, maar wij, zijn ploegmaats, hebben hem ook nodig."