Advocaat ziet oude bekende Kjaer uitgroeien tot Deense held: 'Ken hem vrij goed'

Advocaat ziet oude bekende Kjaer uitgroeien tot Deense held: 'Ken hem vrij goed'

13-06-2021 20:40
5

De Deense aanvoerder Simon Kjaer greep zaterdag de leiding toen zijn teamgenoot Christian Eriksen werd getroffen door een hartstilstand: de centrale verdediger verleende medische hulp, schermde met zijn ploeggenoten Eriksen af voor de kijkers en troostte de partner van de onfortuinlijke spelmaker. Dick Advocaat keek vol bewondering toe.

De momenteel voor AC Milan uitkomende Kjaer speelde in het verleden voor onder meer Fenerbahçe en werkte daar samen met De Kleine Generaal. "Ik ken de aanvoerder vrij goed", beaamt Advocaat in De Oranjezomer. "Echt een teamspeler, altijd bezig met zijn spelers. En dat zag je nu ook hè? (...) Ik vind dat ze het wel geweldig deden, gelijk om die jongen heen."

Kjaer moest uiteindelijk in de loop van de tweede helft gewisseld worden. "Hij was diep, diep, diep geraakt. Hij twijfelde al of hij verder wilde spelen en waagde het erop. Hij kon het uiteindelijk niet en dat is volkomen begrijpelijk", liet bondscoach Kasper Hjulmand na afloop weten. De Deense krant BTdie alle spelers zes sterren gaf – was ook lovend over het optreden van de captain. 'Hij was als één van de allereerste ter plaatse en zorgde voor de arm om de schouder bij de partner van Eriksen, op het allerdonkerste moment.'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie