Keane haalt uit naar Oranje: 'Vergeet het maar, het is belachelijk op dit niveau'

Keane haalt uit naar Oranje: 'Vergeet het maar, het is belachelijk op dit niveau'

14-06-2021 07:48 Laatste update: 10:09
208

Het Nederlands elftal is géén serieuze kandidaat voor de eindzege op het EK. Dat concludeert Roy Keane na de overwinning op Oekraïne (3-2). Achterin is het volgens de oud-middenvelder van Ierland en Manchester United te kwetsbaar.

"Het was een prachtige wedstrijd om te zien, vol entertainment. We hebben echt genoten van een Nederland dat tóch kwam bovendrijven en karakter heeft getoond", begint Keane nog positief in de studio van ITV. "Maar de verdediging... Vergeet het maar. Later in het toernooi gaan toplanden hiervan profiteren."

Keane stond vooral te kijken van de Oekraïense aansluitingstreffer: Andriy Yarmolenko kreeg de tijd en ruimte om naar zijn linkerbeen te draaien, waarna hij Maarten Stekelenburg kansloos liet. "Daar had Wijnaldum, De Roon of De Jong moeten staan om de verdediging te helpen. Het is belachelijk op dit niveau. Dit zijn de basics van het voetbal... Ridiculous."

Ook de wissels van Frank de Boer oogsten kritiek: de bondscoach haalde Patrick van Aanholt en Daley Blind eruit voor Owen Wijndal en Nathan Aké. Enkele minuten later stond het gelijk. "Nederland was niet goed georganiseerd", aldus Gary Neville. "Ik weet niet waarom De Boer die twee wissels doorvoerde, want ze hadden geen controle."