Blind vol lof: 'Hij moet een voortrekkersrol spelen, zeker nu De Ligt er niet is'

Blind vol lof: 'Hij moet een voortrekkersrol spelen, zeker nu De Ligt er niet is'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 11:20ma 14-06-2021 om 11:20

Danny Blind is na de gewonnen EK-opener van het Nederlands elftal tegen Oekraïne onder de indruk van twee internationals: Stefan de Vrij en Frenkie de Jong.

"Hij is nog prominenter aanwezig geweest in wedstrijden, maar hoe makkelijk hij wegdraait en versnelt...", zegt Blind over De Jong in de live-uitzending van Voetbal International. Na rust trok de middenvelder het spel nog meer naar zich toe, constateert de voormalige bondscoach. "Hij werd het draaipunt, ze konden altijd de bal aan hem kwijt. Achterin gaven ze de bal over vijf meter aan hem. Normaal zeg je: doe dat niet. Maar hij kan wegdraaien en iets forceren. Ik vind het altijd een genot om naar Frenkie te kijken."

Ook het optreden van De Vrij beviel Blind. De verdediger kreeg na Denzel Dumfries het hoogste cijfer in het spelersrapport van VoetbalPrimeur. "Ik vond De Vrij uitstekend spelen", oordeelt Blind. "Hij verdedigde goed vooruit, maar ook in zijn totaliteit: ik heb hem verdedigend op weinig fouten kunnen betrappen, hij had een paar goede openingen. Maar het is inmiddels ook een ervaren speler, speelt al jarenlang in de Italiaanse competitie en wordt daar alom geprezen. Dus hij moet ook een voortrekkersrol spelen, zeker nu De Ligt er niet is. En dat hij heeft hij gedaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws