Breaking news

Rosario heeft transfer officieel te pakken: van PSV naar 'Nederlands' Nice

Ajax en Feyenoord verkennen allebei cryptomarkt en strikken dezelfde partner

Ajax en Feyenoord verkennen allebei cryptomarkt en strikken dezelfde partner

Gepubliceerd: dinsdag 15 juni 2021 om 12:14di 15-06-2021 om 12:14

Laatste update: dinsdag 15 juni 2021 om 14:01di 15-06-2021 om 14:01

Cryptocurrencybedrijf Knaken.nl heeft een opmerkelijke dubbelslag geslagen. Zowel Ajax als Feyenoord heeft dinsdag een samenwerkingsverband aangekondigd.

Knaken.nl is vanaf heden de 'Official Crypto Partner' van Feyenoord, terwijl Ajax spreekt van een officieel partnerschap op cryptogebied. Beide clubs willen door de overeenkomst de wereld van cryptovaluta onder de aandacht van hun achterban te brengen. 'Met de hulp van de marketingkracht van Feyenoord hebben we de ambitie om Knaken in een paar jaar tijd uit te laten groeien tot één van de toppartners van de club', laat Feyenoord-directeur Joris van Dijk weten.

'Bij het sluiten van een partnership met Knaken was het voor ons een belangrijke voorwaarde dat aan nieuwe gebruikers goed wordt uitgelegd waarom (en waarom niet), hoe en waar je op een veilige, verantwoorde en eenvoudige manier in de markt van cryptocurrency actief kunt zijn', voegt Ajax-collega Menno Geelen hieraan toe. 'De markt van cryptocurrencies is in volle ontwikkeling en een groeiende groep gebruikers is actief in deze markt. Naast veel groei is er ook veel onduidelijkheid.' Ajax wil dus een bijdrage leveren om die onduidelijkheid weg te nemen.

Ajax en Feyenoord zijn overigens niet de eerste Eredivisie-clubs die zich op de bitcoinmarkt storten. Sparta heeft dit seizoen flink geprofiteerd van de stijgende Bitcoin-koers. Ook Fortuna Sittard geldt als Eredivisie-pionier: de Limburgers hebben zogeheten Fan Tokens geïntroduceerd, waarmee supporters tegen een vergoeding een bescheiden invloed op hun club kunnen uitoefenen. "Dit is een van de nieuwe verdienmodellen voor de toekomst. Het kan ook bijna niet anders dan dat clubs als Ajax, Feyenoord en PSV dit voorbeeld gaan volgen", liet sportmarketeer Ruud van der Knaap al weten tegenover VoetbalPrimeur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws