Juichen Arnautovic dreigt staartje te krijgen: UEFA komt in actie

Juichen Arnautovic dreigt staartje te krijgen: UEFA komt in actie

Gepubliceerd: dinsdag 15 juni 2021 om 13:13di 15-06-2021 om 13:13

De reactie van Marko Arnautovic na zijn EK-doelpunt tegen Noord-Macedonië kan hem duur komen te staan. De Oostenrijker liet zich verbaal gaan en zou zijn tegenstanders racistisch bejegend hebben: de UEFA gaat het incident onder de loep nemen.

De bij FC Twente opgeleide aanvaller heeft Servische roots en beledigde zijn van origine Albaanse tegenstanders Ezgjan Alioski en Egzon Bejtulai, klonk het na afloop. Arnautovic ontkende dit zelf in alle toonaarden, maar de Noord-Macedonische bond diende een aanklacht in en de UEFA heeft nu een onderzoek aangekondigd.

De Europese voetbalbond beroept zich op Artikel 31(4) van zijn reglementen, waarin staat dat men een onderzoek mag openen bij vermeende schending van de disciplinaire regels. Of dit gevolgen heeft voor de wedstrijd tegen Nederland van donderdag én de rest van het toernooi is nog afwachten.

Het incident doet denken aan de eveneens politiek beladen WK-wedstrijd Zwitserland-Servië uit 2018. Xherdan Shaqiri en Granit Xhaka – die ook Albanese roots hebben – beeldden toen de adelaar uit, die op de vlag van Albanië staat. Het leverde beiden een geldboete, maar géén schorsing tijdens het toernooi op.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws