'Van Bommel mag voorlopig met revelatie blijven werken: Leipzig vangt bot'

'Van Bommel mag voorlopig met revelatie blijven werken: Leipzig vangt bot'

15-06-2021 14:46
12

De kans is groot dat Mark van Bommel komend seizoen bij VfL Wolfsburg samen kan werken met revelatie Maxence Lacroix. De 21-jarige verdediger uit Frankrijk heeft zich tijdens zijn eerste Wolfsburg-seizoen in de kijker van Borussia Dortmund en RB Leipzig gespeeld, maar Die Wölfe willen Lacroix niet zomaar laten gaan.

De jeugdinternational van Frankrijk kwam in augustus 2020 voor vijf miljoen euro over van Ligue 2-club Sochaux en zou Wolfsburg nu het viervoudige op kunnen leveren. Volgens Sky Sport Germany heeft men echter een bod van twintig miljoen van RB Leipzig geweigerd. Pas als er tien miljoen euro aan dit openingsbod toe wordt gevoegd, lijken er mogelijkheden te zijn voor Die Roten Bullen.

Wolfsburg-directeur Marcel Schäfer gaat er in ieder geval alles aan doen om Lacroix binnenboord te houden. "Ik ga ervan uit dat hij bij ons blijft spelen", klinkt het in gesprek met Der Kicker. "Hij kan zich ook volgend seizoen geweldig ontwikkelen als hij met ons de Champions League in gaat."

Wolfsburg heeft tot dusver één nieuwe speler gehaald voor komend seizoen: de Belg Aster Vranckx komt voor acht miljoen euro over van KV Mechelen. Van Bommel had ook de in Nederland voetballende Steven Berghuis (Feyenoord), Mohamed Ihattaren (PSV) en Mickey van de Ven (FC Volendam) op het oog.