Update: Cambuur maakt komst van oude bekende spits al wereldkundig

Update: Cambuur maakt komst van oude bekende spits al wereldkundig

15-06-2021 17:29 Laatste update: 17:32
Eredivisie 50 Reacties

Regerend Keuken Kampioen Divisie-kampioen SC Cambuur gaat op korte termijn zijn tweede versterking presenteren. Sam Hendriks keert terug in Leeuwarden en gaat de van FC Volendam overgekomen Marco Tol vergezellen.

Volgens Voetbal International en Omrop Fryslân is de deal al rond en moeten alleen de allerlaatste details nog besproken worden. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Hendriks deze week nog gepresenteerd in Leeuwarden. De geboren Doetinchemmer moet Robert Mühren doen vergeten: Cambuur wilde graag door met de topscorer van de laatste twee Keuken Kampioen Divisie-edities, die twee seizoenen op rij werd gehuurd van Zulte Waregem, maar Mühren koos voor een rentree bij FC Volendam.

Hendriks heeft een verleden bij Cambuur: de spits was in het voorjaar van 2019 goed voor acht goals in veertien optredens, voordat hij werd getroffen door een zware knieblessure. Daarna kwam hij uit voor het Belgische OH Leuven en Go Ahead Eagles. Nadat Kowet promotie naar de Eredivisie veilig had gesteld, namen Hendriks en de club 'in goed overleg' afscheid van elkaar. Nu gaat de spits dus alsnog de Eredivisie in.

Update: SC Cambuur heeft de komst van Sam Hendriks al officieel gemaakt. De spits heeft een contract voor één seizoen getekend in Leeuwarden, met een automatische optie voor nog een seizoen bij handhaving.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s