Breaking news

LIVE: Feyenoord met Jahanbakhsh in belangrijke wedstrijd tegen Drita

Sneijder antwoordt op Van Hooijdonk: 'Hoofdtrainer zijn bij een eerste elftal'

Sneijder antwoordt op Van Hooijdonk: 'Hoofdtrainer zijn bij een eerste elftal'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 10:58wo 16-06-2021 om 10:58

Wesley Sneijder wil na het behalen van zijn trainersdiploma meteen aan de slag als hoofdtrainer. Dat vertelde de recordinternational van het Nederlands elftal zondagavond bij het NOS-programma Studio Europa.

Afgelopen week werd bekend dat Sneijder is begonnen aan de trainerscursus. "Ik heb na twee jaar besloten dat ik er eigenlijk wel klaar voor ben", zegt hij. "Ik ben zoekende geweest en heb wat dingen geprobeerd, maar ik ben uitgekomen bij het trainerschap. Het triggert me. Mijn ambitie ligt echt daar."

Sneijder wil naar eigen zeggen 'lekker met spelers bezig zijn'. "Na het voetbal was ik klaar en lijkt er een soort zwart gat te komen, maar voetbal blijft het allerleukste. Na een jaar zeg ik misschien wel: ik vind het niks, maar dat is niet de insteek."

Pierre van Hooijdonk vraagt Sneijder of hij op korte termijn hoofdtrainer wil worden of voor 'het langere traject gaat'. "Ik geef mezelf sowieso de tijd", reageert de oud-speler van onder meer Ajax, Real Madrid en Internazionale. "Maar ik wil niet bij de jeugd aan de slag. Ook niet als assistent. Nee, ik wil hoofdtrainer zijn bij een eerste elftal. Ik houd van verantwoordelijkheid nemen".

Sneijder werkte met toptrainers als Louis van Gaal en José Mourinho, maar een echt voorbeeld heeft hij niet. "Ik heb van iedereen wat geleerd, maar ik wil mijn eigen identiteit aannemen en van alles een beetje meenemen." Hij kan in elk geval op stage bij Mourinho, die aan de slag gaat bij AS Roma. "Ik kan altijd bij hem aankloppen, heeft hij gezegd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij in Sneijder een potentiële toptrainer?

Ja
43%
Nee
57%
(1373 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws