Breaking news

LIVE: Drita na defensief geblunder aan de kant van Feyenoord op 1-2 voorsprong

'Was al overtuigd van Ajax, maar presentatie van Ten Hag en Overmars was geweldig'

'Was al overtuigd van Ajax, maar presentatie van Ten Hag en Overmars was geweldig'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 12:47wo 16-06-2021 om 12:47

Jay Gorter is blij dat hij alsnog de kans krijgt om door te breken bij Ajax. De 21-jarige doelman, die overkomt van Go Ahead Eagles, voelt veel vertrouwen van coach Erik ten Hag en directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Gorter werd op veertienjarige leeftijd nog weggestuurd uit de Amsterdamse jeugdopleiding. "Mijn wereld stortte in. Het deed pijn. Dus ben ik superblij dat ik mezelf alsnog naar Ajax heb geknokt", zegt hij tegen De Telegraaf. Gorter legt uit dat hij destijds een 'bravoureventje' was. "En dat sloeg weleens door naar brutaal, waardoor ik geen makkelijke puber was."

Toch was dat niet de belangrijkste reden dat Ajax afscheid van hem nam. Zijn lengte was dat wel. "Pas na mijn tijd in Amsterdam maakte ik een groeispurt door en nu ben ik 1,91 meter", stelt Gorter, die niet kan wachten om aan de slag te gaan. "Ik heb een urenlang gesprek gevoerd met de trainer, meneer Overmars en de keeperstrainer, Anton Scheutjens. Ze hadden álles geanalyseerd en toonden mijn statistieken, beelden en verbeterpunten. Ik was er al van overtuigd naar Ajax te gaan, maar anders had de presentatie me wel over de streep getrokken. Die zag er geweldig uit en uit het plan spreekt vertrouwen."

Wat Ajax precies met hem van plan is, laat Gorter in het midden. "Maar uit de duur van het contract (tot medio 2025, red.) spreekt vertrouwen dat ik zó word gevormd dat ik uiteindelijk de stap naar Ajax 1 kan maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws