'De Graafschap vindt alternatief voor Poldervaart en heeft nieuwe coach binnen'

'De Graafschap vindt alternatief voor Poldervaart en heeft nieuwe coach binnen'

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 13:04wo 16-06-2021 om 13:04

Reinier Robbemond wordt de nieuwe trainer van De Graafschap. De oud-speler van de Doetinchemmers tekent een meerjarig contract op De Vijverberg, meldt de Gelderlander.

Robbemond kwam als speler vijf seizoenen voor De Superboeren uit. Tussen januari 2005 en juni 2009 speelde de voormalig middenvelder bijna honderd officiële duels voor de club. In 2007 werd hij met De Graafschap kampioen van de Eerste Divisie. Hij besloot zijn carrière met de degradatie uit de Eredivisie.

Robbemond komt over van Maccabi Tel Aviv, waar hij actief was als assistent-trainer. Diezelfde functie vertolkte hij eerder bij Willem II onder Erwin van de Looi en bij PSV onder Mark van Bommel. Na het ontslag van die laatste, moest ook Robbemond vertrekken uit Eindhoven. Hij stond op eigen benen bij Jong AZ en TOP Oss.

Robbemond is bij De Graafschap de opvolger van Mike Snoei, die moest vertrekken nadat hij de club niet naar promotie wist te leiden. De Superboeren beleefden onder zijn leiding een dramatische apotheose van het seizoen. Op de slotdag van de competitie werd de tweede plaats verspeeld aan Go Ahead Eagles en in de play-offs werd verloren van Roda JC (2-3).

De Graafschap had eerder zijn zinnen gezet op Adrie Poldervaart, maar FC Groningen verlangde een forse afkoopsom voor de rechterhand van Danny Buijs. Ook de naam van Peter Uneken zong rond in Doetinchem.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws