Wiegman maakt selectie bekend: twee debutanten, PSV-topscorer ontbreekt

Wiegman maakt selectie bekend: twee debutanten, PSV-topscorer ontbreekt

Gepubliceerd: woensdag 16 juni 2021 om 14:48wo 16-06-2021 om 14:48

Laatste update: woensdag 16 juni 2021 om 15:01wo 16-06-2021 om 15:01

De definitieve selectie van de Oranjevrouwen voor de Olympische Spelen in Tokio is bekend. Bondscoach Sarina Wiegman kiest voor de bekende namen, aangevuld met talenten.

De selectie van de Oranje Leeuwinnen telt twee debutanten: PSV-verdedigster Aniek Nouwen en FC Twente-speelster Lynn Wilms. De twee spelen volgend seizoen voor respectievelijk Chelsea en VfL Wolfsburg. Wiegman neemt achttien speelsters mee naar Japan, plus vier reserves.

Joëlle Smits van PSV en Barbara Lorsheyd van ADO Den Haag zijn de laatste afvallers. Wel blijft het tweetal tot en met de dag van de eerste groepswedstrijd (21 juli) meetrainen met het team, meldt de KNVB. Ajax-keepster Lize Kop keert terug bij het keurkorps van Wiegman. Zij kampte de afgelopen interlandperiode met een hoofdblessure.

De Oranje Leeuwinnen treffen Zambia, Brazilië en China op de Olympische Spelen. De voorbereiding start op vrijdag 25 juni. Op zaterdag 3 juli volgt een traditionele uitzwaaiwedstrijd in het stadion van PEC Zwolle. Zuid-Afrika is dan de tegenstander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws