Oranje Leeuwinnen laten geen spaan heel van Noorwegen en maken er zeven

15-06-2021 20:12
26

De Oranje Leeuwinnen hebben dinsdagavond in een oefenduel met Noorwegen geen spaan heel gelaten van hun tegenstander. Na ruim negentig minuten spelen stond er een 7-0 eindstand op het scorebord in de Grolsch Veste.

Voor Sarina Wiegman was de wedstrijd tegen Noorwegen een laatste graadmeter. Morgen maakt de bondscoach bekend welke namen er meegaan naar de Olympische Spelen in Tokio van deze zomer. Vivianne Miedema kreeg in de beginfase al snel twee levensgrote kansen, maar vergat deze af te maken. De derde kans, in de veertiende minuut, was wel raak: 1-0.

Vervolgens bleef het even rustig, tot Sherida Spitse ongeveer tien minuten voor rust aanlegde voor een vrije trap. Ze schoot de bal prachtig tegen de touwen en zorgde daarmee voor de 2-0.

Na rust gingen de Oranje Leeuwinnen helemaal los. Noorwegen had geen enkele kans en kreeg nog vijf doelpunten om de oren. Jill Roord, Dominique Janssen en Miedema zorgden al snel voor de 5-0 tussenstand. Pas bij 7-0 stokte de teller. De laatste twee goals werden gemaakt door Shanice van de Sanden en Daniëlle van de Donk.