Slot vindt dat er 'al heel veel goed gaat' en nuanceert: 'Verhouding iets anders'

Slot vindt dat er 'al heel veel goed gaat' en nuanceert: 'Verhouding iets anders'

16-06-2021 18:21 Laatste update: 17-06-2021 10:11
80

Arne Slot heeft er een half jaar naartoe kunnen leven en kan na het weekend dan eindelijk van start bij Feyenoord. De bij AZ doorgebroken trainer is echter niet van plan om een revolutie te ontketenen, benadrukt hij.

Slot gaat het roer niet radicaal omgooien na het tijdperk-Dick Advocaat. "Het ging over het spel van Feyenoord afgelopen seizoen en de manier waarop ik met de ploeg wil spelen. Het beeld werd geschetst dat die twee mijlenver uit elkaar liggen. Dat is niet zo", stelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De trainer heeft vorig seizoen al gezien dat Feyenoord meer kan dan alleen achterover leunen en mikken op de counter. "Feyenoord zette afgelopen seizoen weleens druk en zakte weleens in. Bij mij komt die verhouding iets anders te liggen. We gaan iets vaker druk zetten en iets minder vaak inzakken. Feyenoord kan dat." Slot benadrukt dat er 'al heel veel goed gaat' in De Kuip. "Hier en daar werd de suggestie gewekt dat ik alles anders ga doen. Dat is echt niet zo."

De eerste Feyenoord-training staat gepland voor maandag. De eerste officiële wedstrijden zullen vervolgens eind juli gespeeld worden: FK Decic (Montenegro) of FK Drita (Kosovo) zal de tegenstander zijn in de tweede voorronde van de Conference League, heeft de loting van woensdag uitgewezen.