Wijnaldum vol lof: 'Memphis en ik zeiden: alsof hij al op 30 interlands staat'

Wijnaldum vol lof: 'Memphis en ik zeiden: alsof hij al op 30 interlands staat'

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 16:51do 17-06-2021 om 16:51

Georginio Wijnaldum is onder de indruk van de talenten die zich aandienen bij het Nederlands elftal. Cody Gakpo, Ryan Gravenberch en Jurriën Timber doen het goed, aldus de Oranje-captain.

Gakpo en Timber debuteren tijdens het EK in de Oranje-selectie. "Op de training heb ik gezien hoe goed Gakpo eigenlijk is", vertelt Wijnaldum in een NOS-item aan Soufiane Touzani. "Van Gravenberch wist ik al hoe goed hij was, die heeft er natuurlijk al bijgezeten."

Timber maakte in de oefencampagne zijn debuut en stond afgelopen zondag in de eerste EK-wedstrijd tegen Oekraïne (3-2) aan de aftrap. "Ik denk dat hij wel hoge ogen kan gooien op het EK", zegt Wijnaldum. "Op de training zal ik al hoe kalm hij was, en dat hij kwaliteit had. Wedstrijden zijn natuurlijk anders, maar ik weet nog dat Memphis en ik elkaar in de rust spraken en zeiden: hij speelt net alsof hij al dertig interlands gespeeld heeft."

De kans is groot dat Timber donderdagavond tegen Oostenrijk zijn basisplaats verliest aan Matthijs de Ligt, die terug is van een blessure. Wijnaldum zal weer de aanvoerdersband dragen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws