Koeman: 'Ik had geen duidelijkheid en Gini dus ook niet: dom van de club, ja'

Koeman: 'Ik had geen duidelijkheid en Gini dus ook niet: dom van de club, ja'

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 07:58do 17-06-2021 om 07:58

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman had oude bekende Georginio Wijnaldum graag in Camp Nou begroet, maar de plaatsvervangend Oranje-aanvoerder koos op het allerlaatste moment voor Paris Saint-Germain. De ex-bondscoach neemt het Wijnaldum echter niet kwalijk.

Koeman lonkte na zijn aantreden in augustus 2020 al naar Wijnaldum, maar moest wachten totdat die zijn laatste contractjaar bij Liverpool had uitgediend. Toen het eenmaal zover was, werd het echter onrustig binnen Camp Nou. PSG ging vervolgens op het allerlaatste moment met de middenvelder aan de haal. "Ik heb Gini ook wel gesproken daarna en het is Gini's goed recht", aldus Koeman voor de microfoon van de NOS.

Na het seizoen stond de positie van de Barça-trainer ter discussie. "Mede door het feit dat ik geen duidelijkheid had, had hij dat ook niet", aldus Koeman, die uiteindelijk tóch het vertrouwen kreeg van clubpresident Joan Laporta. Toen was het echter al te laat om Wijnaldum alsnog binnen te halen. "Dan gaan er zoveel dagen overheen en dan komt er iemand anders, die er tussendoor fietst. Of dat dubbel dom is van de club? Ja, dat is dom, ja..."

Koeman was woensdag in Nederland om – ter ere van de vijftigste verjaardag van FC Groningen – een standbeeld van vader Martin Koeman te onthullen. De ex-bondscoach sprak zich ook uit over de naderende komst van Memphis Depay en de huidige stemming rondom Oranje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Wijnaldum beter af bij Paris Saint-Germain dan bij FC Barcelona?

Ja
55%
Nee
45%
(2547 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws