Lovende woorden Slot: 'Weghorst heeft dat nooit gehad, daarin is hij uitzondering'

Lovende woorden Slot: 'Weghorst heeft dat nooit gehad, daarin is hij uitzondering'

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 21:07do 17-06-2021 om 21:07

Wout Weghorst maakt een geweldige indruk op zijn oude trainer Arne Slot. Die zag de lange spits in zijn tijd in Alkmaar niet als een potentiële Oranje-spits, maar de ontwikkeling die de aanvaller uit Borne heeft doorgemaakt verbaast Slot wél.

Weghorst vocht zich in de selectie van Oranje en staat op het EK meteen in de basis. Slot had dat niet aan zien komen. "Nou, op basis wat Wout liet zien bij AZ zag ik hem niet meteen in Oranje", begint Slot in gesprek met Voetbal International. "Maar wat hij toen ook liet zien, was dat hij zich altijd aanpaste aan het niveau en ieder jaar weer beter werd. Wout bewijst nu waar toewijding en elke dag je stinkende best doen toe kan leiden."

"Veel spelers hebben van nature dat ze denken het iets minder te kunnen als de trainer niet kijkt", gaat Slot verder. "Wout heeft dat nooit gehad, daarin is hij een uitzondering. Hij nam geen genoegen met half werk. Dat is waarin ik geloof als trainer. Je moet zorgen dat het voor spelers een gewenning wordt dingen goed uit te voeren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws