De Bruyne voelde niets aan linkerkant van zijn neus: 'Kan tot zes maanden duren'

De Bruyne voelde niets aan linkerkant van zijn neus: 'Kan tot zes maanden duren'

17-06-2021 21:20
10

Kevin De Bruyne was de grote man aan Belgische zijde tegen Denemarken. Hij kwam in de tweede helft als invaller binnen de lijnen en zorgde er met een assist en een doelpunt voor dat een 1-0 achterstand werd omgedraaid naar een 1-2 voorsprong. 

Het waren de eerste speelminuten voor De Bruyne, nadat hij het veld in de Champions League-finale tussen Manchester City en Chelsea moest verlaten. Hij brak zijn neus en oogkas na een duel met Antonio Rüdiger. "Ik vond het zelf oké, maar ik had ook mindere momenten", is De Bruyne in gesprek met Sporza opvallend bescheiden na de wedstrijd. 

"Omdat die breuk nog niet helemaal geheeld was, had ik soms wat schrik om duels aan te gaan met mijn hoofd", vervolgt de Rode Duivel. "Het was ook zwaar, want het was een intens halfuur. Dat heb ik daarna toch gevoeld. Last had ik niet. Ik heb immers geen gevoel meer aan de linkerkant (van zijn neus, red.). Die zenuw is aangetast en het kan tot zes maanden duren voor dat gevoel terug is. Het is heel vervelend, maar je kunt ermee spelen."

Door de overwinning op Denemarken (1-2) is België al verzekerd van de volgende ronde. Eerder werd er al met 3-0 gewonnen van Rusland.