Van der Vaart lyrisch: 'Op zijn positie misschien wel de beste Nederlander ooit'

Van der Vaart lyrisch: 'Op zijn positie misschien wel de beste Nederlander ooit'

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 07:58vr 18-06-2021 om 07:58

Rafael van der Vaart is lyrisch over Frenkie de Jong. De 24-jarige middenvelder blonk uit in de tweede groepswedstrijd van het Nederlands elftal, dat met 2-0 won van Oostenrijk.

Van der Vaart raakte - opnieuw - diep onder de indruk van De Jong. "De man... Het is ongelofelijk wat hij laat zien. Op zijn positie, voor de verdediging, denk ik dat hij misschien wel de beste speler is die Nederland ooit heeft gehad", stelt de oud-international in de studio van de NOS.

"Ik heb het niet over scoren of assists geven, maar hij draait weg en weet precies wat er om hem heen gebeurt. Ik kan me niet herinneren dat ik dat eerder gezien heb op die positie", aldus Van der Vaart, die bijval krijgt van Pierre van Hooijdonk. "Daar heb je gelijk in. Feit is wel dat er in de afgelopen jaren altijd een echte controlerende, verdedigende middenvelder heeft gestaan. Hij is nu de moderne spelverdeler."

"Ken je iemand van vroeger die op die positie zo goed was, ook bij andere landen?", vraagt Van der Vaart aan Van Hooijdonk. Die antwoordt: "Nee, dat waren allemaal brekers."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws